Pravnik

Udruga Pravnik krenula je sa svojim radom još 1967. g., a tijekom proteklih desetljeća se kroz brojne projekte i inicijative uspjela profilirati kao ozbiljan sudionik akademskog života.

Najznačajnija aktivnost Udruge je izdavanje časopisa Pravnik, najstarijeg stručnog studentskog časopisa za pravna i društvena pitanja u RH. U Pravniku objavljujemo najkvalitetnije studentske radove, nerijetko nagrađene Rektorovom ili Dekanovom nagradom, prikaze stručne literature, analizu pravne prakse te ostale zanimljivosti iz pravne sfere. Svake godine organiziramo i veliki Kongres studenata/ica prava na kojem se kroz nekoliko dana detaljno obrađuje određena tema kroz predavanja pravnih i drugih stručnjaka te konstruktivnu raspravu studenata/ica i predavača/ica. Nekoliko puta godišnje organiziramo i tribine o aktualnim pravnim, političkim i društvenim pitanjima, a odličan odaziv na njih ukazuje na velik interes naših studenata/ica i potrebu redovitog održavanja takvih i sličnih projekata. Nadalje, već nekoliko godina uspješno provodimo natječaj Pravnikova stručna praksa kroz koji se studentima/icama PFZG-a omogućuje obavljanje stručne prakse u odvjetničkom uredu te stjecanje prijeko potrebnog praktičnog iskustva i vještina rada, temelj za budućnost.

Osim navedenih, neprestano radimo i na brojnim drugim projektima, a sve članove/ice potičemo na aktivno sudjelovanje u osmišljavanju i provedbi istih.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/pravnik.udruga