Novosti i događanja
Zagovaračkoj inicijativi profesorica...

Zagovaračkoj inicijativi profesorica Studijskog centra socijalnog rada „Pravo svakog djeteta na školski obrok“ dodijeljeno je priznanje „Krunoslav Sukić“

Krunoslav Fučkor

Doprinos zagovaračke incijative "Pravo svakog djeteta na školski obrok" četiri profesorice Studijskog centra socijalnog rada: izv. prof. dr. sc. Ivane Dobrotić, izv. prof. dr.sc. Olje Družić Ljubotina, izv. prof. dr. sc. Marijane Kletečki Radović i izv. prof. dr. sc. Antonije Petričušić prepoznat je od strane organizacija civilnog društva te im je dodjeljeno priznanje “Krunoslav Sukić” za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava. 

Izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić objavila je uredničku knjigu Research Hanbook on Leave Policy: Parenting and Social Inequalities in a Global Perspective kao dio serije Elgar Handbooks in Social Policy and Welfare

Krunoslav Fučkor

Objavljena je urednička knjiga izv. prof. dr. sc. Ivane Dobrotić, Research Hanbook on Leave Policy: Parenting and Social Inequalities in a Global Perspective, u kolaboraciji sa Sonjom Blum (University of Bielefeld) i Alison Koslowski (University College London). Knjiga je objavljena kao dio serije Elgar Handbooks in Social Policy and Welfare, a koja teži dati sveobuhvatan pregled najnovijih istraživanja na području socijane politike prezentirajući izvorne doprinose vodećih autora_ica u području. 

Doc. dr. sc. Danijel Baturina -...

Doc. dr. sc. Danijel Baturina - dobitnik Godišnje nagrade za znanstvene novake u području društvenih znanosti za 2021. godinu

Krunoslav Fučkor

Doc. dr. sc. Danijel Baturina dobio je 21.studenog 2022 odlukom Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost godišnju nagradu za znanstvene novake za područje društvenih znanosti.  

Izvadak iz Odluke o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021.godinu:
Doc. dr. sc. Danijel Baturina, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Studijski centar socijalnog rada, nagrađuje se godišnjom nagradom mladim znanstvenicima za izniman doprinos analizi i razvoju teme socijalnog poduzetništva. U 2021. godini objavio je samostalno ili u suautorstvu šest radova u visoko rangiranim časopisima i knjizi uglednoga međunarodnog izdavača Routledgea i prvi sveučilišni udžbenik na hrvatskome jeziku u području socijalne ekonomije i socijalnog poduzetništva.
U svojim radovima bavi se zaštitom ranjivih društvenih skupina (starije osobe, mladi izvan rada i obrazovanja), s posebnim naglaskom na alternativne oblike socijalne zaštite utemeljene na socio-poduzetničkom djelovanju. Kao jedan od najplodnijih hrvatskih autora u području socijalnog poduzetništva, tijekom 2021. i u desetogodišnjem djelovanju dao je višestruki doprinos razvoju znanstvenog područja socijalne politike.

Čestitamo kolegi Danijelu Baturini na velikom postignuću i želimo puno uspjeha u daljem radu!

Društvena i gospodarska...

Društvena i gospodarska revitalizacija Siska i Banije/Banovine

Krunoslav Fučkor

Objavljena je znanstvena urednička knjiga ˝Društvena i gospodarska revitalizacija Siska i Banije/Banovine˝. Nakladnici knjige su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Knjiga je interdisciplinarno djelo grupe autora čiji je zajednički rad započeo na izradi programa revitalizacije potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, a dovršen je kao zbornik znanstvenih radova u kojemu su analizirani uzroci i čimbenici kontinuiranog razvojnog zaostajanja te predloženi modeli koji bi mogli doprinijeti cjelovitoj i temeljitoj gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji.

Online obrazac za upis na sveučilišne...

Online obrazac za upis na sveučilišne diplomske studije Socijalnog rada i Socijalne politike

Krunoslav Fučkor

Poštovane studentice, poštovani studenti, 

online obrascu za upis na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023. pristupate putem niže navedene poveznice:

https://limesurvey.srce.hr/788433?lang=hr

Online upisnom obrascu pristupate putem OIB-a
Ako Vam počinje OIB sa jednom ili više 0, nemojte ih upisati.


Svakako prije pristupa aplikaciji za upis, pročitajte ugovore za 22/23 koji su objavljeni na niže navedenom linku:
https://www.pravo.unizg.hr/sc-sr/studiji/diplomski/ugovori

Molimo Vas da ispunjavanje obrasca i predaju dokumentaciju vršite putem računala ili prijenosnog računala, a ne putem mobitela ili pametnog telefona.

Prilikom upisa na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023., molimo Vas da slijedite upute iz prethodno objavljene obavijesti  o podacima.
Upis na diplomske sveučilišne studije socijalnog rada i socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023. će se vršiti od četvrtka 6.10. od 08:30h do petka 7.10. do 10:00h. 

Odabir izbornih kolegija, seminara i...

Odabir izbornih kolegija, seminara i odabranih područja na diplomskim studijima Socijalnog rada i Socijalne politike u akademskoj godini 2022./2023.

Krunoslav Fučkor

DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ SOCIJALNOG RADA

Studenti koji su upisali diplomski sveučilišni studij socijalnog rada obvezni su:

  1. odabrati jedno od  područja koje žele slušati u okviru obveznog kolegija Odabrana područja socijalnog rada
  2. odabrati 2 izborna kolegija (jedan izborni kolegij moga biti s diplomskog studija socijalnog rada, a drugi izborni kolegij može biti sa diplomskog studija socijalnog rada ili diplomskog studija socijalne politike.)

Više