Održana metodološka radionica...

Dana 21.1.2021. u trajanju od četiri sata održana je metodološka radionica „Iskustva istraživanja učinka Covid-19 na mentalno zdravlje“ na doktorskom studiju socijalnog rada i socijalne politike. Radionica je održana putem Zoom platforme za 52 studenata doktorskog studija socijalnog rada i socijalne politike.

Pod organizacijom voditeljice doktorskog studija prof. dr. sc. Marine Ajduković, ujedno i članice istraživačkog tima projekta „Psihološka prilagodba i suočavanje tijekom pandemije korona virusa (Covid-19)“, radionicu su vodili prof. emeritus Dean Ajduković (voditelj istraživačkog tima) te članice istraživačkog tima socijalna psihologinja Helena Bakić, doktorska studentica (Filozofski fakultet u Zagrebu),  dr. sc. Ines Rezo Bagarić (Pravni fakultet u Zagrebu) te klinička psihologinja dr. sc. Aleksandra Stevanović (Medicinski fakultet u Rijeci).

Radionica je temeljena na istraživačkom projektu pod pokroviteljstvom Europskog društva za traumatski stres (ESTSS) koji se istovremeno provodi u dvanaest zemalja EU, a u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za traumatski stres (HDTS). Cilj projekta je ispitati kako se  građani osjećaju u svakodnevnom životu tijekom pandemije bolesti Covid-19 i kako se nose sa stresom i napetostima, u longitudinalnom istraživanju u tri točke mjerenja.

Polaznici radionice imali su priliku iz prve ruke čuti i diskutirati o dosadašnjim istraživanjima posljedica pandemije na mentalno zdravlje, organizaciji pan-europskog istraživanja, specifičnostima korištene metodologije projekta poput usporedbe reprezentativnog i prigodnog uzorkovanja i načina prikupljanja podataka, izboru opširnog instrumentarija te preliminarnim rezultatima istraživanja.

Radionica je bila anonimno evaluirana pod vidom zanimljivosti sadržaja i pripremljenosti voditelja, kao i učenja novih metodoloških i tematskih sadržaja te korisnosti radionice za pripremu i planiranje doktorskog rada polaznika. Sudionici radionice iskazali su visoko zadovoljstvo metodološkom radionicom, a posebno su istaknuli korisnost uvida u sve faze opsežnog istraživanja te dobivanje praktičnih smjernica za planiranje i provedbu vlastitog istraživanja, kao i jasnoću i interaktivnost samih predavača.

 

Popis obavijesti