NOVOSTI I DOGAĐANJA:

Poštovane i drage studentice, 
Poštovani i dragi studenti, 

Svim studenticama i studentima upisanim u studijske programe koji se izvode na Pravnom fakultetu u Zagrebu u ime čitave Uprave, profesorskog zbora, svih zaposlenika i svoje ime čestitam na upisu i želim puno uspjeha i zadovoljstva u akademskoj godini 2022./23. 

Nastava se održava u zgradama Fakulteta, a u manjoj mjeri i u dvoranama izvan Fakulteta, u zamjenu za dvorane koje se nalaze u zgradi u kojoj je sjedište Fakulteta, na Trgu Republike Hrvatske 14, koje se još uvijek ne mogu koristiti, jer je zgrada oštećena u potresima 2020. godine te čeka obnovu. 

Osim prostornih problema, svi se još uvijek suočavamo s bolešću COVID-19 uzrokovanu korona virusom. Tu su i opći izazovi energetske i sigurnosne krize koje ćemo trebati svi zajedno prevladati, odnosno s njima živjeti tako da čuvamo zdravlje i druge ključne vrijednosti koje su svim ljudima važne. Svi smo posvećeni osiguravanju sigurnog i poticajnog okruženja za studiranje. Pozivam vas da vodimo računa o zdravlju, sigurnosti i općoj dobrobiti svakoga od nas pojedinačno i svih zajedno. 

Fakultet je zajednica studenata, profesora i drugih zaposlenika koja uz studiranje, istraživanje, poučavanje i rad ima i širu društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj Fakultet djeluje, temeljenu na kvaliteti i solidarnosti. Volio bih kad bismo svi poštovali i cijenili našu zajednicu.

Posebnu dobrodošlicu želim studenticama i studentima koji su se upisali u prvu godinu naših studija. Nadam se da će se uspješno uklopiti u zajednička nastojanja za unaprjeđenjem studija u godinama koje su pred nama. 

Poručujem vam da, uz studij kod nas, iskoristite sve mogućnosti mobilnosti u okviru europskog obrazovnog prostora, uključujući brojne oblike koje nude Erasmus+ program te Europsko sveučilište postindustrijskih gradova (UNIC), u kojem je Pravni fakultet koordinator, a u kojem uz naše sveučilište sudjeluje još sedam sveučilišta iz različitih gradova i zemalja. Premda ćemo vas o njima ćemo redovito obavještavati pozivam vas da se i sami obratite službama Fakulteta i nama u Upravi. Mi ćemo vam rado dati svaku informaciju i savjet koji možemo. 
Još jednom, sretna vam i uspješna nova akademska godina! 


Dekan

Prof. dr. sc. Ivan Koprić 
 

Popis obavijesti